Maakaapelien vianpaikallistaja 8-K / Kaapelinhakulaite RD8000 ja RD7000 Radiodetection

Maakaapelien vianpaikallistaja 8-K

RD7000 sekä RD8000 vastaanottimeen on lisävarusteena saatavana maavuoto vikojen paikantamiseen tarkoitettu vikahaarukka, jossa on kaksi maahan työnnettävää metallipiikkiä.

RD7000 sekä RD8000 laitteessa on samojen kuorien sisällä sekä maakaapeleiden vianetsin toiminto vikahaarukkaa käytettäessä ja kaapelinhakulaite. Vianetsin paikallistaa maakaapelin johtimen kontaktin maaperään 50mm tarkkuudella maastossa. Tämä vianpaikallistusmenetelmä soveltuu erinomaisesti esim.sähkölaitosten nelijohdinkaapeleille. Syöksyaaltogeneraattoriin verrattuna on tämä laite kevyt, edullinen ja turvallinen käyttäjälle.

Laitteen käyttö on yksinkertaista. Vastaanotin kytkeytyy automaattisesti vianpaikannus valmiuteen, kun vastaanotin kytketään vikahaarukkaan.Laite löytää johtimen maavuodot aina 1 MOhms saakka, ja paikallistaa vikapaikan maastossa 50 mm tarkkuudella.

Kaapelinhakulaite paikallistaa kaapelit maastossa perinteisellä lähetin / vastaanotinsysteemillä, radioetsintä systeemillä ja 50Hz systeemillä.

Maakaapelien vianpaikallistaja 8-K

RD7000 sekä RD8000 TX10 signaaligeneraattorin menojohto kytketään vialliseen kaapeliin, ja paluujohto maadoitetaan. Kun vianetsimen piikit työnnetään maahan, laitteen näyttö osoittaa vikapaikan joko eteenpäin tai taaksepäin.

Mikäli vikapaikka on kuivan asfaltin alla, täytyy kastelukannusta kaataa muutama tippa vettä piikkien ympärille galvaanisen maayhteyden saamiseksi.

8-K vianetsin on kehitetty alkuperäisen ”Bell Labs” teorian toteutuksena, joka perustuu signaalin maadoituspotentiaalin ja napaisuuden mittaamiseen vikapaikan löytämiseksi.8-K vianpaikallistajan teknisessä toteutuksessa on käytetty apuna viimeisintä teknistä tietoa ja toimivuuden takaa korkealaatuiset komponentit piirikortissa.

Maakaapelien vianpaikallistaja 8-K Maakaapelien vianpaikallistaja 8-K