Schonstedt logo

Metallinilmaisin Schonstedt GA-92XTd

GA-92XTd

GA-92XTd on ensimmäinen metallinilmaisin maailmassa jota voidaan kantaa vyökotelossa. Tällöin käyttäjän kädet vapautuvat muihin tehtäviin, esim. kantamaan mittalaitetta ja jalustaa. Kokoon työnnettynä laite vie vain vähän tilaa vyökotelossa, mutta ulosvedettynä laite on ergonomisesti tarpeeksi pitkä; ei kumarassa kyykkimistä. Laitetta voidaan käyttää sekä kokoon työnnettynä että myös ulosvedettynä. Metalliesineistä laite kertoo sekä äänimerkillä, että myös viuhkanäytön kasvuna. Laite ilmoittaa metalliesineen tarkan paikan erittäin selvästi; viuhkanäyttö hyppää vasemmalta oikealle ja päinvastoin aina kun kohde ylitetään. Myös kohteen muodosta saadaan tietoa, nestekidenäyttö näyttää kohteen napaisuuden joko plus- tai miinus-merkillä. Pariston (9V neppariparisto) kunto näkyy pilarina nestekidenäytössä. Herkkyystaso on porrastettu neljään tasoon; valittu herkkyystaso näkyy pilarina näytössä. Lisävarusteena laitteeseen on saatavana myös korvakuulokkeet. Vakiovarustukseen kuuluu vyökotelon lisäksi myös kovamuovilaukku, johon mahtuu sekä laite että vyölaukku.

GA-92XTd GA-92XTd GA-92XTd

Nestekidenäyttö on kalliimpi pakkasenkestävä malli, toimii vielä -25 C pakkasessa. Kuten muutkin sauvamallin metallinilmaisimet, laite ei reagoi mitenkään alumiiniin, messinkiin, eikä kupariin. Tämä vähentää turhaa roskien kaivamista, koska laite ei reagoi esim. tupakkiaskin alumiini folioon.

Laitteen alaosan (n. 29cm) voi myös työntää veteen, mikä helpottaa monesti etsintää.

GA-92XTd
Tekniset tiedot:
Ilmaisutapa: Äänenkorkeuden muutos, sekä viuhkanäytön kasvu nestekidenäytössä. Viuhkanäyttö hyppää lisäksi vasemmalta oikealle ja päinvastoin kohteen päällä. Myös kohteen napaisuus ilmoitetaan näytössä.
Vakiovarustus: Laite, vyökotelo, kovamuovilaukku ja paristo.
Antennit: patentoidut HeliFlux antennit (rekisteröity tuotemerkki)
Paristo: 1kpl 9V litium paristo
Pariston kestoaika: 24 tuntia epäjatkuvaa käyttöä
Korvakuulokeliitäntä: on (Korvakuulokkeet ovat lisävaruste)
Pituus: 66cm ulosvedettynä, 39cm kokoon työnnettynä
Vesitiivis pituus: 29cm
Runko: ABS muovia, jossa on 30% lasikuitua, seinämävahvuus 5mm
Käyttölämpötila: -25 C...+60 C
Paino: 1.1kg